måndag 9 januari 2017

Hemfosa handlas ex-div idag, återinvesterat utdelning

Hemfosa handlas ex-div idag, vilket borde innebära en nedgång om 1.05:- allt annat lika. Nu föll ju aktien lite mer än så pga det allmänna börshumöret så jag tog tillfället i akt att återinvestera utdelningen och samtidigt skjuta till lite mer kapital, tillräckligt mycket för att köpa mig 5 färska aktier till priset av 79.95:-, vilket på årsbasis höjer min nettoutdelning med ca 21:-.

Fortfarande anser jag att mycket känns dyrt och jag välkomnar börsnedgångar, föredragsvis innan utdelningarna börjar hagla i april/maj så jag hinner ta del av dem. Fortfarande har jag cirka 100.000:- utanför marknaden som jag vill sätta i arbete.

4 kommentarer:

 1. Den typen av nedgångar är de man bara älskar! Samtidigt som man får utdelning får man rabatt på aktien! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,verkligen! Helst hade jag dock köpt aktierna idag men svårt att pricka det perfekta köpläget =)
   /S

   Radera
 2. Är rejält sugen på att öka ytterligare också just eftersom det är en kvartalsutdelare och jag tror att de dessutom kommer höja utdelningen i april. Handlas nu till 5,25 procents årsutdelning eller 1,3 procent per kvartal.

  Eftersom aktien flera gånger har visat stöd runt 75 kronor ska det mycket till (räntehöjning...) innan kursen sjunker lägre.

  Köpte 100 aktier före utdelningen och bör väl avvakta egentligen men lägger kanske en passiv order ikväll på ytterligare 7 aktier. 200 är mitt riktmärke för i år och dit är det fortfarande en bit kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att göra den där avvägningen emellanåt, ska man köpa på sig fler eller invänta bättre köpläge och istället fokusera på andra företag? Så tror jag är fallet för många när det gäller HM, de ser den som relativt billig till toppen om 360:- och kanske överinvesterar i bolaget istället för att fokusera på diversifiering eller att upprätthålla de önskade aktievikterna.
   /S

   Radera