fredag 9 december 2016

Köp i Castellum

Köpte igår ytterligare 20st Castellum till priset av 118kr/st, totalt 2360kr exkl courtage. Castellum upplever jag som en trygg aktie att ha i portföljen, det faktum att de höjt utdelningarna sedan börsintroduktionen 1997 gör inte saken värre. Nu uppgår Castellum totalt till 5% av portföljvärdet, en rimlig nivå i mitt tycke speciellt om man tar hänsyn till att jag är exponerad mot bostadsmarknaden i och med min bostadsrätt i Stockholm.

Jag kommer även att vikta ned Fortum inom kort. Från dagens 10% av portföljvikten kommer jag att vikta ned den till cirka 7%, vilket innebär en försäljning av 80st aktier. Jag har fortfarande cirka 10% av portföljen att fylla ut med, så jag söker nu 2 bolag att ta in i portföljen. Jag har ingen direkt exponering mot industri så det kanske blir till att blicka mot det hållet.

6 kommentarer:

 1. Du har inte funderat på Investor? Då får du ju en skön klump Atlas och ABB bland annat.

  Bra blogg förresten, lägger till den på min blogglista!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast för komplimangen och tillägget på din blogglista, lägger till dig likaså.

   Investor ska utgöra 10% av min portfölj, men så har vi då den psykologiska barriären som inte gjort att jag tagit in bolaget ännu. Upplever den som dyr för tillfället, men så kanske det också ska vara med riktiga kvalitetsbolag?

   /S

   Radera
  2. Jag förstår hur du tänker, den har gått upp mycket den senaste tiden. Ett bra knep jag brukar köra med är att köpa in några stycken, då är det lättare att köpa i nedgång om den backar :).

   Man vet ju aldrig riktigt när eller om den kommer till önskade nivåer.

   Radera
  3. Håller med fullständigt, i teorin, men av någon psykologisk anledning är det svårt att göra i praktiken.. ;) Ska försöka ta in några inom en kort framtid iallafall, Investor är ett välskött och välpresterande bolag.
   /S

   Radera
 2. Kul att vi resonerar lika gällande fadtighetsexponeringen via ägande av BR i Sthlm! Sen är jag sugen på att öka Klövern pref men det tar lite emot psykologiskt 😊 kör vidare i samma takt som du gör så kommer det gå susen! Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för lyckönskningarna, KTD! Önskar dig detsamma =)
   /S

   Radera