torsdag 15 december 2016

Mörbultad efter dagens inledande handel

Det går sannerligen snabbt i hockey, och jag kan efter två timmars handel idag konstatera att hela veckans portföljuppgång har raderats. H&M och ICA Gruppen fortsätter att sänka portföljen och det enda som håller tillbaka min trötthet på dessa bolag är det faktum att jag då frångår min investeringsstrategi. Mina analyser visar fortfarande på att bolagen kommer prestera bra i längden och jag måste helt enkelt lära mig att bortse från kortsiktiga fluktuationer i aktiepriset. Hade jag inte redan varit fullinvesterad i respektive bolag hade jag nu tagit chansen att fylla på till dessa nivåer.

6 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det där!Det gäller att ha is i magen dagar som den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart måste man tänka rationellt och inte låta känslorna ta överhand.
   /S

   Radera
 2. Äger också H&M men är inte så orolig - de gjorde trots allt ett rätt så bra resultat, mer att de inte helt nådde upp till analytikernas uppskattningar. ICA är en defensiv aktie som faller på grund av att räntan höjs - då blir det inte lika attraktivt att skydda pengar när andra alternativ ger liknande avkastning. Tror inte du behöver vara särskilt orolig så länge du är långsiktig.

  Kan tänka mig att gå in i ICA om fallet fortsätter nedåt 260 kronor. Kan tänka mig öka i H&M först om fallet fortsätter under nuvarande GAV på 245 kronor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller H&M så är jag orolig över att de inte presterar tillräckligt like-for-like, och att de inte växer (åtminstone) i takt med butiksexpansionsnivån. Butiksexpansionen under det brutna räkenskapsåret 2015/2016 uppgick till ca 10.8%, och mätt i lokala valutor steg omsättningen endast med 7%. Man kan argumentera att det tar tid innan butiksexpansionen får effekt men detta har varit trenden de senaste åren, möjligtvis måste man fundera om med kollektionerna och inse att kunderna inte uppskattar dem?
   ICA är defensiv och jag håller helt med att den är stabil och inte ger anledning till oro.
   Tack för din värdefulla kommentar. =)
   /S

   Radera
 3. Jag håller med ang HM. För tillfället är det mitt största innehav men jag voll få ner det på sikt. Jag tror det är en ok investering på sikt men tror det finns bättre alternativ.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det kan vara sunt att vikta H&M ca 6-10% av portföljen. Ska själv sikta på att vikta ned 1-2 procentenheter i längden.
   /S

   Radera