torsdag 29 december 2016

Säljer Handelsbanken och köper istället Handelsbanken

Du läste rätt, jag sålde precis av alla mina SHB A-aktier och omplacerade de till SHB B-aktien istället. På 155st aktier (jag köpte ytterligare 15st igår) blir det cirka 490kr i besparing då båda aktieklasserna är berättigade till samma utdelning. Vänder man på det så kan man säga att jag precis höjde mina utdelningar från SHB med 2.7% efter avdrag för courtage..

Jag köper fortfarande inte många aktier dessa dagar då jag fortfarande betalar av på mitt "lån". Totalt kvarstår nu ganska exakt 50.000kr innan detta är borta ur världen, och först då kommer jag återgå till att avsätta och investera ca 70% av nettolönen varje månad till/i aktier. Min krigskassa är viktig, just därför bygger jag nu upp den igen. Jag beräknar att detta kommer vara klart till slutet av aprilmånad.

6 kommentarer:

 1. Härligt köp och sälj ;) Många bäckar små. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Grattis! Arbitrage är alltid trevligt!

  Tyvärr har jag redan mina aktier i den lägre värderade B-aktien men har en bevakningslista för arbitrage som jag kollar regelbundet för att upptäcka om det uppstår lägen att få några gratis aktier ytterligare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en smart strategi! Att ständigt hålla koll på de och handla mellan aktieklasserna när prisskillnaden är tillräckligt stor för att det ska vara lönt.
   /S

   Radera
 3. Det klassiska arbitraget i Handelsbanken är helt otroligt. Tror jag gjorde det första gången 2008 eller så. Egentligen är det väldigt märkligt att inte stora institutioner hakar på. Vet du om det går att få kurslarm eller liknande baserat på aktiers relative kurser? I detta fallet skulle det vara om SHB B betalas högre än SHB A.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt sanslöst fint arbitrageläge. Hm, vad gäller kurslarm så beror det nog på vilken plattform du använder. Kanske är det möjligt med tyngre program såsom Bloomberg eller Factset, på nordnet/avanza tror jag inte man kan sätta relativa kurslarm tyvärr. Ursäkta det sena svaret!
   /S

   Radera