fredag 23 december 2016

Sålt Fingerprint

Det blev till slut 10,34% vinsthemtagning i Fingerprint. Tyvärr var jag ca 20 minuter för tidig på köpknappen och köpte till 60,30kr istället för 58-58,50:-, men det blev ändå en hygglig affär då en order från Samsung drog upp kursen enbart någon dag efter att jag köpte in mig i bolaget. Sälj skedde idag på 66,70:-, för en totalt vinst efter avdrag för courtage på cirka 608:-.

Bolaget är ganska intressant ur ett ägandeperspektiv, men det är fortfarande för ungt för att jag ska känna mig bekväm med att äga det i enlighet med min investeringsstrategi. Tanken bakom att ta in den i portföljen var enbart det ur ett kortsiktigt perspektiv och nu är då tiden att realisera vinsten. Det finns stor potential till att aktien fortsätter uppåt mot 70-75:-, pådriven av spekulationer kring Samsung-affären eller att ABG släpper ny (och denna gång positiv) analys.

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat. Jag tror att du gjorde helt rätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Time will tell!
   Önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år. Må investeringarna 2017 generera dig massa kapital =)
   /S

   Radera
 2. Härligt ;) En snabb vinst är helt rätt ibland. Bara leta nya Investeringar nu ;) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid trevligt med lite kortsiktiga sidoaffärer, men jag har aldrig kraften att stanna längre än någon vecka.. Utdelningsstrategin är definitivt rätt val för mig ;)
   Ha en god jul och ett gott nytt år, ska bli kul att följa din resa så även i nästa år.
   /S

   Radera