onsdag 21 september 2016

3 stjärnor på shareville

Med en sharpe-kvot om 1,48 hade jag igår äran att titulera mig trestjärnig sharevilleanvändare för första gången. För er som inte förstår vad detta innebär, låt mig förklara. Shareville är en plattform som Nordnet tillhandahåller sina kunder, där innehaven man har i sina portföljer blir synliga för andra användare. Information om GAV och antal aktier är dock dold, så man kan inte räkna ut hur mycket varje portfölj eller enskilt innehav uppgår i värde. En rolig och social grej i mitt tycke, jag uppskattar att kunna ta del av andras innehav och följa deras transaktioner. Har man tre stjärnor innebär det att ens Sharpe-ratio tillhör den bästa tiondelen av portföljerna på Shareville. Ser man till det faktum att ca 80.000 portföljer finns på Shareville, ja då har man anledning att fira lite.

MEN, lyckan blev självklart kortvarig och idag återgick jag till två stjärnor... Nåja, jag är ganska nöjd med min investeringsstrategi och är övertygad om att den på lång sikt kommer göra mig rättvisa. Målet är ju som tidigare nämnt att kunna förtidspensionera mig om ca 30 år, och då vill jag ha ett portföljvärde om ca 15mkr vilket kommer generera ca 600.000kr i årlig utdelning. En schablonskatt om ca 150.000kr innebär 450.000kr årligen, vilket är mer än tillräckligt för mig att leva på.

Jag inser nu att detta kan agera reklam för Shareville/Nordnet, men NEJ jag är inte sponsrad. Det är bara ett roligt och framförallt nyttigt investeringsverktyg.

Önskar eder alla en fröjdefull kväll!

2 kommentarer:

 1. Hej, roligt med dina tre stjärnor som i och för sig "bara" blev två. Bra investerat var det i alla fall. Jag har dessvärre inte samma fina omdöme att lämna om Shareville, jag har tröttnat totalt på Nordnet pga att de bombarderar mig med reklam för Shareville. Har även skrivit lite om en konstig grej jag hittade med Shareville här:

  http://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/kedjebrevet-vid-namn-shareville-i.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa,
   Ursäkta sent svar!
   Konstigt, jag har inte fått ett enda mail från Shareville annat än över transaktioner på personer som jag följer. Du är säker på att du inte kan avsluta prenumerationen på nyhetsbrev? Kedjebrevet är bara tokigt, bara att slänga direkt. =)

   Ha en fin kväll!
   Snållänningen

   Radera