söndag 11 september 2016

Dyrt ljudsystem inte nödvändigtvis en dålig affär!

Jag köpte för lite mindre än en månad sedan ett Bang Olufsen ljudsystem för 4200kr på blocket. Detta var en ren och skär köp-och-sälj-vidare affär då jag insåg att den var lågt prissatt, och idag sålde jag den för 7250kr.. En vinst på 2950kr som oavkortat går till aktieportföljen, vilket kommer väl till hands imorgon när börsen öppnar med blodröda siffror. Fortfarande tror jag att börsen ska ned och det är fullt möjligt att jag avvaktar med köp, trots att jag har 8.486:- från mina kontinuerliga insättningar som jag enligt min investeringsstrategi ska köpa aktier för omgående.

Som jag skrev under "Vem är Snållänningen" så uppskattar jag ibland att köpa mig materiella ting, och denna månad har jag gått lös med kontokortet på allvar. En Bang Olufsen stereo (Ouverture) med 1 par Beolab 4000, 1 par Beolab 3000 och 1 par Beolab 6000 har hittat till mitt hem och mitt bankkonto visar på -10.009:- efter denna köphysteri. Jag tror mig kunna sälja vidare dessa om några år till en tusenlapp mindre, varför jag inte ser det som en större förlustaffär utan snarare en investering. De är riktigt fina att kolla på och kommer förmodligen att irritera mina grannar, härligt på alla sätt och vis.

Jag har alltid suktat efter ett Bang Olufsen system, och att kunna köpa det vid 23 års ålder ser jag som ganska mäktigt. Förvisso är det gamla modeller men ändock snygga att kolla på och de presterar mer än godkänt ljud. Lite av en pojkdröm som gått i uppfyllelse. Framöver kommer jag tyvärr behöva investera i en ny bäddsoffa, säng och lite vitvaror till min nya lägenhet som jag flyttar in i inom kort. Mer information om lägenheten och flytten kommer i ett senare inlägg!

2 kommentarer:

 1. Kul inlägg!! Jag kör samma race med klockor och resonerar på samma sätt 😊 Ska bli kul att följa dig och din resa, lägger till dig i min lista
  Mvh Kneg till Deg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, och för tillägget i listan! =)
   Ha en underbar söndagskväll!

   Radera