söndag 11 september 2016

Projekt Snållänning

"Ännu en utdelningsblogg... suck!"
"Vad originellt.. not"
...

Om du tror att detta är en utdelningsblogg som vilken annan, ja då har du delvis rätt. Jag kommer att diskutera mina investeringar, i mån av tid presentera mina aktierekommendationer samt diskutera makroekonomiska händelser. Men denna blogg sträcker sig långt bortanför det!


Bloggen är ett verktyg för mig i min strävan efter att bli mer utgiftsmedveten. De senaste åren har präglats av dyr mat, dyra aktiviteter (framförallt min motorcykel) och dyrt sällskap men jag känner att tiden nu är kommen för att på allvar ta tag i pensionssparandet. Jag vill kontrastera min tidigare livsstil mot en mer spartansk sådan, hence the nickname "Snållänningen", och jag kommer att se över alla mina utgifter (stora som små) och försöka minimera dem.

En positiv fördel återfinner jag i tidsfaktorn, då jag är blott 23 år gammal. Jag studerar vid Handelshögskolan i Stockholm och har under min korta studietid hunnit med två internships vid två storbanker i Sverige. Planen är att efter examen arbeta inom företagsanalys, ex. som Business Controller, för att på sikt ta mer personalansvar och slutligen hamna som ekonomidirektör. Min lön förväntas därmed vara relativt hög på sikt och detta reflekteras i mina långsiktiga mål.

Jag börjar denna blogg med ett totalt aktiekapital om 320.031:-, varav 13.269:- är värdeökning/utdelning sedan jag började investera i aktier 2015-07-24. Under denna tid har jag som minst varit 50% likvid, främst pga. jag ständigt trott på en kommande nedgång. Jag avsätter kontinuerligt 50% av nettolönen till aktier och dessa medel investeras omgående i aktier, därtill har jag cirka 60.000:- som ska in i marknaden inom kort (främst amerikanska värdepapper) och en krigskassa om 100.000:- som investeras när marknaden börjar falla på allvar.

Läs gärna mer om mig (Snållänningen), se mina nuvarande innehav och mina långsiktiga mål i menyn ovan och kommentera med vad ni förväntar er för innehåll från mitt håll.

Önskar eder alla en fröjdefull kväll!

9 kommentarer:

  1. Bra jobbat för så ung ålder och student. riktigt imponerande även med en spakvot på 50%!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Frihetsmaskinen! Målet är nu att få upp motivationen till att jobba, jag har legat på latsidan ett längre tag och således har det totala kapitalet stagnerat sedan några månader tillbaka. Jag kommer inom kort att beskriva hur mina kostnader ser ut, och vad som har möjliggjort en sparkvot om 50%.
      Hälsningar!

      Radera
  2. Detta ska bli kul att följa!

    Stort lycka till önskar jag dig :-)

    Mvh
    Framtida Frihet

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din härliga kommentar, Framtida Frihet! =)
      Dig har jag ju följt ett tag så kul att du hittade till mig också.

      Ha en underbar söndagskväll!

      Radera
  3. Läst igenom dina inlägg, kul med en student till i ekonomibloggvärlden ;)
    Extra kul är det att vi har exakt samma summa i aktiekapital! Hur gör du med CSN-lån?

    /MJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej MJ!
      Tokigt värre har jag inte tagit CSN-lån då jag sedan barnsben lärt mig att i minsta mån skuldsätta mig. Enda undantaget är bostadslån, och även då känns det obekvämt. Det är bara så jag är upplärd, kan du inte casha det så ska du inte heller ha nöjet att äga det. Däremot finns det ju en viss fördel att ta lån i form av hävstångseffekt, speciellt med så låga räntor som CSN erbjuder.
      Kul att du hittat till min blogg =)

      Ha en fin kväll!
      Snållänningen

      Radera
  4. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK.....

    SvaraRadera
  5. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    SvaraRadera
  6. VI HAR ETT LÅN TILL DIG ANSÖK OM ETT IDAG OCH VAR GLADA VI ÄR HELA FÖR DIG FR ALLA LÅNTYPER kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Hej Behöver du ett snabbt lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 2%? Vi erbjuder företagslån, personliga lån, bostadslån, autolån, studielån, skuldkonsolideringslån etc. oavsett din kreditvärdighet.
    Personliga lån (säkra och osäkra)
    Företagslån (säkra och osäkra)
    Konsolideringslån och många fler.
    Kontakta oss för mer information om låneerbjudande så löser vi ditt ekonomiska problem du har ditt lån inom 6 -12 timmar. kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com
    Vi har ett lån till dig ,

    SvaraRadera