tisdag 15 november 2016

H&M är urstark idag

Så kom då äntligen dagen då H&M levererar över analytikernas förväntningar, och marknaden svarar direkt med att lyfta aktien med cirkus 5%. Jag har länge undrat över varför H&M inte presterar så bra, kanske ser vi ett trendbrott nu(?) eller så är det bara ett temporärt ryck uppåt i den negativa trenden. Oavsett vad tycker jag att H&M är en kvalitetsaktie och den har en given plats i min portfölj, det skadar inte heller att den fick en höjd rek igår från RBC: Outpeform (Sector perform) 290kr (260kr). Barclays inledde även igår en bevakning på bolaget med rek: Jämvikt 280kr.

Idag var en bra dag överlag. Aktierna följde med index i mångt och mycket, SHB drog på lite mer i slutspurten och slutade på +2.11%. ICA är fortfarande ett ankare som vägrar hänga med riktigt i uppgångarna, jag oroas inte över detta snarare än att jag förvånas.

Just nu känner jag mig väldigt nöjd med min portfölj, jag saknar endast tre bolag och sedan är den komplett. Fortfarande väntar jag på att Investor och Skanska ska ned innan jag investerar i dem, Hemfosa/Castellum har jag ännu inte haft tid att läsa in mig på. Samtidigt kan jag passa på och informera om att månadens lön är beräknad till 11.888,70:-, vilket jag knappt kan vänta på att få in på kontot efter månadens alla utgifter. Någon dag snart kommer jag summera vad renoveringen och alla inköp till min nya lägenhet har kostat mig, men mellan tummen och pekfingret så är det cirkus 40.000:-. Och då återstår fortfarande renoveringen av badrummet.. Härliga tider att vara levande!

4 kommentarer:

 1. Om H&M-haussen är ett trendbrott handlar det väl snarast om att analytikerna för en gång skull haft rimliga förväntningar. NÅGON gång var det ju tvunget att hända. Själva företaget är och förblir en vinstmaskin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. H&M är en vinstmaskin, helt klart, och deras obefintliga skuldsättning är en starkt uppskattad egenskap hos mig. Som jag skrev till Daniel är jag oroad över det faktum att bolagets omsättning drivs av en aggressiv butiksexpansion, like-for-like går det desto sämre.
   /S

   Radera
 2. Ja äntligen får man se ett litet uppryck i H&M. Jag har ägt aktien i ett antal år med en ganska medioker uppgång. Glad att man får en ganska bra utdelning varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En DA på motsvarande 3.9% är ganska acceptabelt i min mening. Mycket av tillväxten i bolaget är dock grundat på deras aggressiva expansionsmål, Like-for-Like går det dock inte överväldigande bra. Återstår att se hur de kan hantera sviktande försäljning på hemmaplan, i längden funkar det inte att öka intäkter enbart genom butiksexpansion.
   /S

   Radera