fredag 11 november 2016

Renovering av badrum och nu även kök

Snabb uppdatering om renoveringarna som jag aviserat om tidigare.

Har idag köpt mig ett nytt kök på Ikea. Detta var inte heller en planerad kostnad men som smög sig upp på mig den här veckan i och med flytten. Både renoveringen av badrummet och köket är ett nödvändigt ont så det är inte mycket att göra annat än att betala och se glad ut.

Ett komplett, om än enkelt, kök med vitvaror köptes för 17.011:- och imorgon monterar jag upp det med hjälp av en anhörig. Således eliminerar jag kostnaden för hantverkare och slutnotan landar på just 17.011:-, ge och ta någon hundring om man vill vara nitisk och räkna bensinkostnad.

Har fått in en offert idag på renoveringen av badrummet. Cirka 20.000:- beräknas detta kosta mig, efter avdrag för rot och föreningens kostnadsansvar. Ska ringa Trygg Hansa på måndag och kolla med de om de står för en del av kostnaden, då vi har ett kollektivt bostadsrättstillägg tecknat hos dem.

Troligtvis kommer jag upp i de 40.000-50.000:- som jag nämnde i förra inlägget för renovering. TV är köpt för 5.490:- och så även en säng för 8.400:-. Någon vidare sparkvot kommer jag dessvärre ha svårt att uppnå de närmsta månaderna.

9 kommentarer:

 1. Kostar att ligga på topp ;) Vet hur det är. Har renoverat hela min lägenhet och tusenlapparna sticker iväg fort. Positivt är att dessa utgifter inte kommer så ofta. Sen är det ju billigare månadshyra att äga sitt boende istället för att hyra. Samt värdeökning på bostaden över tid. Bara kämpa på och spara ihop nya pengar. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir så illa till att spara på kronorna framöver också =)
   Smakar det så kostar det (vanligtvis), och jag får följa min morbrors sägen: "betala och se glad ut".
   /S

   Radera
 2. På de pengar du lägger ner så kommer det vara en riktigt bra affär då jag kallt räknar med att bostaden ökar i värde betydligt mer än de pengar du lägger ner. Även om det inte alltid lönar sig med renoveringar i alla delar av landet så finns det antagligen inget ställe i Sverige där du inte har igen den investeringen. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Faktum är att jag har en orealiserad vinst om ca 3.8 MSEK på bostadsrätten redan som det är. Nu är den inte till salu och jag ämnar aldrig sälja den, varför jag inte räknar med den som en tillgång (det, och det faktum att jag fått den i gåva av mina föräldrar - har inte skapat värdet på egen hand).
   /S

   Radera
  2. Oj det var ingen dålig gåva :) Känner ingen som fått en gåva på över en miljon av sina föräldrar. Du får förvalta lägenheten väl. Mvh Slimis

   Radera
  3. Då kan jag gladeligen informera dig om att min bror tar efter mina föräldrars villa. Den är värd uppemot 10mkr. Så jag är inte den mest curlade människan du hört om iallafall, det finns också min bror. ;)
   /S

   Radera
 3. Badrummet låter ju fantastiskt billigt. Gick via en anhörig och fick 90,000 i offert på ett badrum på kanske 11-12 kvm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Badrummet är på 2.4kvm, vilket är i det minsta laget. Så jag står fast vid att det är väldigt dyrt ;)
   /S

   Radera