tisdag 11 oktober 2016

Den stora bankhärvan & Det är jag som äger Carnegie

Jag fick i somras upp intresset för att läsa böcker som behandlar ekonomi och finansbranschen. Har hunnit läsa några enklare böcker som behandlar aktiehandel men härnäst står dessa två böcker på tur. Jag kan historien om Carnegie väldigt ytligt så det kommer bli högst intressant att ta del av dessa historier och förstå de bakomliggande faktorerna till bankens fall under finanskrisen 07/08.

Jag funderar på att recensera böckerna här på bloggen likaså, något jag hoppas att mina läsare skulle vara intresserade av. Vi får se om tiden finns, kanske dröjer ett tag innan de dyker upp då jag för närvarande även recenserar Per H Börjessons bok "Så kan alla svenskar bli miljonärer". Sistnämnda bok fick jag gratis genom att gå med i sparklubben (Spiltan) så jag rekommenderar er starkt att gå med där om ni vill åt boken.

3 kommentarer:

 1. Jävligt intressant läsning om Mats O Sundqvist där!

  SvaraRadera
 2. Carnegie var min första dåliga affär när jag hade en Aktieinvestdepå som ung under åren som medlem i Unga Aktiesparare. Utöver läropengen lärde det mig samtidigt värdet av diversifiering - portföljen gick i övrigt bra Carnegie till trots och jag landade till sist ändå på en god vinst när jag sålde av portföljen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, diversifiering är A och O!
   /S

   Radera