torsdag 20 oktober 2016

Snållänningen lever snålt och sparsamt

Veckan som gått:

Vigårda öppnade upp en ny restaurang på Vasagatan idag och bjöd alla sina kunder på en Cheddar/Bacon-burgare med pommes, Jag såg min chans och köade i 20 minuter (acceptabelt!) innan jag äntligen fick fylla magen med mat. Gillade maten och restaurangen är verkligen snyggt inredd, priset är inte väldans högt för den delen så det kanske blir något återbesök lite längre fram.

Jag fick äntligen tillbaka motorcykeln från verkstan och i samband med reparationen (som motpartens försäkringsbolag stod för) bad jag de plocka bort strypningssatsen. Sagt och gjort, jag slapp betala för detta när jag plockade ut hojen igår och sparade således in 1500:- som jag annars skulle ha behövt betala nästa år. Dessutom kommer stilleståndsersättning utbetalas om 25:-/dag * 64 dagar = 1.600:- i nästa månad och jag har redan mottagit 2.500:- i ersättning för mitt avgassystem som skadades. Allt som allt summerar detta till 5.600:- i ersättning/lägre kostnader, helt klart acceptabelt!

Jag sålde av mina Beolab 3000 högtalare då de inte passar in i vardagsrummet, jag behåller dock mina Beolab 4000/6000 och Beosound Ouverture. Köpte högtalarna för 1875kr och sålde för 2600kr, dvs. en vinst på 725kr. Vinsten överförs till min aktieportfölj och investeras på tisdag.

Satsade en hel tia på vinst för Frölunda Indians mot Örebro, odds 2.4x. En nagelbitare mot slutet av matchen när det såg ut som om Örebro kvitterade till 3-3, efter videogranskning dömdes målet dock bort och jag kunde inkassera hela 24:-. Alltid välkommet!

På utgiftssidan har det inte förekommit så många aktiviteter hitintills denna vecka, lyckligtvis. Jag har arbetat väldigt mycket och tar med matlådor varje gång, åker därefter hem direkt efteråt i ett försök att hålla mig undan från att handla saker. Det blev dock en lunch ute med jobbkollegorna i tisdags, indirekt obligatorisk, och kostade 99:-. Jag behöver inte nämna att den utgiften sved i min kropp och själ, speciellt då maten inte heller var nämnvärt god.

Kort om veckans affärer:

  • Köpt 12st Unilever á $42.68. Totalt 4.539,86:-
  • Köpt 10st ICA Gruppen á 271.5kr. Totalt -2.722:-
  • Köpt fondandelar i Nordnet Superfonden för totalt -6.430:-
  • Sålt 33st Fortum á 15.17 pga. övervikt i portföljen. Totalt  +4.824:-
På tisdag är det dags för Snållänningens andra #uppesittarkväll. Jag tror att jag då köper Handelsbanken, Tryg och Gjensidige. Dessutom är det utdelning i Telia Company, på mina 400st aktier kommer jag därmed att få 600:- och dessa kommer att återinvesteras i bolaget omgående.

Ses vi i dimman på tisdag när det vankas högtidlig #uppesittarkväll?

2 kommentarer: