onsdag 26 oktober 2016

Jag har storhandlat idag på morgonen + Månadens intäkter och avsättning till aktieportföljen

Vaknar upp klockan 09.15 och inser med lite panik att jag missat rapporten från Gjensidige. Loggar in på Nordnet och ser blodröda siffror, -4.8%, mindre roligt... Måste ha varit en katastrofal rapport tänker jag för mig själv. Men är verkligen raset befogat? Rapporten är något under förväntningarna på det underliggande resultatet (kärnverksamheten, dvs. exkluderat intäkter från premieinvesteringar) och på många fronter har Combined ratio stigit några procentenheter. Jag är inte så värst orolig dock, de ligger bra till YTD och de behåller sin ledande marknadsposition. Troligtvis tweakar de sina prissättningar framöver för att bättre fånga upp de ökade premiekostnaderna och då ser vi den effekten i kommande kvartalsrapporter.

Såg min chans och slog till på 10st Gjensidige á 150.8:-
Dessutom blev det 10st Tryg á 132.6:-, tyvärr något för dyrt för vid skrivandes stund ligger den på 131.7:-.
Telia skrev jag om i måndags att jag skulle avvakta bättre köptillfälle i, och idag slog jag till på 25st á 37.07:-. Återigen, lite för ivrigt för nu ligger den på 36.72:-. Den snabbtänkte märker här nu att jag inte bara återinvesterade utdelningen om 600:- i Telia utan jag köpte för 330:- mer för att balansera portföljsvikten. Det stundar även för ett ytterligare fondköp, Nordnet Superfonden, för cirka 4.000:- denna vecka. Troligtvis lägger jag order i denna vecka.

Månadens intäkter och avsättning till aktieportföljen
Totalt tillskjutet kapital till aktieportföljen denna månad: 8.357:-
Totalt mottagna utdelningar: 600:- (Telia)
Totala intäkter denna månad: 17.357,1:- (Lön, CSN, försäljning av elektronik, försäkringsersättning av motorcykelskada, kontantutbetalning av pensionsavsättning från tidigare arbetsgivare)

Den låga sparkvoten grundar sig i att jag har lite boendekostnader som jag måste täcka upp, cirka 9000:-. Framöver kommer jag tyvärr också att erfara några engångskostnader i samband med att jag flyttar, det kommer ex. bli köp av TV (ca 6.000:-), bäddsoffa (ca. 3.500:-), säng (ca. 8.500:-) plus lite diverse grejer (ca. 2000-3000:-). Förhoppningen är att inte behöva köpa några vitvaror heller men det ser inte ljust ut på den fronten, behöver troligtvis ny diskmaskin, kyl/frys, spis och köksfläkt. Det blir minst sagt dyrt, jag får se på det som en investering dock. Större delen av mina pengar ligger dock i aktieportföljen och min princip är att aldrig behöva sälja aktier för att täcka upp en kortfristig kostnad så majoriteten av de 3-4 närmsta månadslönerna kommer att avsättas till bostadsändamålet.

Har ni några tips på vart man kan köpa vitvaror och bäddsoffor/säng billigt (ej second-hand) så kommentera gärna med tips!

3 kommentarer:

 1. Tjenare!

  Äger själv Gjensidige och förvånades också över "raset" idag. Så bedrövlig var verkligen inte rapporten. Läste du det som stod i rapporten om en utbetalning på 4 NOK? Vad tusan innebär det? Extrautdelning?

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena!
   Yes, jag läste om bonusutdelningen och tar tacksamt emot den. Behandlar utdelningen i ett annat inlägg på bloggen: http://snallanning.blogspot.se/2016/10/bonusutdelning-gjensidige.html
   Kul att du hittat hit, du finns på min blogglista sen länge. =)
   /S

   Radera
  2. Men va trevligt, sånt gillas:) Både extrautdelningen och att jag får vara med på din blogglista. Petar in dig på min med:)

   MvH Pengaregn

   Radera