lördag 8 oktober 2016

Sålt av SEB och omplacerat till SHB istället

Tiden var kommen att realisera vinsten i SEB och omplacera till SHB istället. Jag ser Handelsbanken som en starkare pjäs och faktum är att jag kommer ha en indirekt ägande i SEB när jag tar in Investor i portföljen. Det blev 18.3% vinst i SEB på exakt 4 månader, helt klart acceptabel vinst. Banksektorn har överlag gått väldigt bra så det är inte på något sätt en extraordinär stockpicking från mitt håll, i all ärlighet.

Från tidigare 9% kommer nu banksektorn att utgöra totalt 8.5% av mitt portföljinnehav (exklusive det indirekta ägandet av SEB). Igår köpte jag på mig 35st fler SHB A för 118.9kr/aktie och i nästa vecka köper jag på mig kvarvarande 30st aktier (cirka 3500kr). Totalt kommer jag då att äga 170st SHB A, vilket bör generera en årlig utdelning om 765-1020kr beroende på om bonusutdelning sker likt det gjorde under 2016.

On a side note: Mottagandet av bloggen har varit över förväntan och igår passerade jag 1000st sidvisningar, en milstolpe jag definitivt inte trodde mig uppnå i min första månad av bloggande. Tack för supporten och all feedback! =)
/S

4 kommentarer:

 1. Det gick snabbt med avyttringen du nämnde i torsdags :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev inspirerad av ditt köp i SHB och ville inte vara sämre =)
   /S

   Radera
 2. Välkommen som aktieägare i SHB :) Vi får hoppas på fina vinster framöver. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina vinster blir det nog allt! =)
   Har varit aktieägare i SHB sedan tidigare men ökade portföljvikten nu bara och eliminerade SEB.
   /S

   Radera